28 juni 2021

Wij zijn trots te kunnen melden dat Qlip is geaccrediteerd en erkend voor QM-melkcertificering. Binnen Qlip’s strategie is de marktontwikkeling van Duitsland één van de speerpunten. In Duitsland is QM-Milch het kwaliteitsschema binnen de melkveehouderij, vergelijkbaar met het Keten Kwaliteit Melk (KKM) programma van Qlip in Nederland. Het laatste jaar hebben de afdelingen AI&C, KAM en Sales veel energie gestoken om dit Duitse schema te implementeren in de systemen van Qlip. Een groot aantal medewerkers van de afdeling AI&C heeft een QM-Milch training gevolgd. Dit alles met het mooie resultaat dat we nu geaccrediteerd en erkend zijn als Certificerende Instelling!

In de afgelopen weken heeft de RvA een online kantoor audit gedaan en heeft er tevens een online audit plaatsgevonden tijdens een fysieke beoordeling op een Duits melkveebedrijf. Dit alles is naar wens verlopen en de RvA heeft mondeling aangegeven dat Qlip voldoet en de accreditatie zal gaan ontvangen. Een schitterende prestatie van het gehele team en een mooie basis om de Duitse markt verder te ontwikkelen. De eerste Duitse zuivelonderneming heeft reeds interesse getoond om de QM-Milch beoordelingen van haar Duitse melkleveranciers door Qlip uit te laten voeren.