31 augustus 2022

Produceert u plantaardige alternatieven voor uw zuivelproducten? Dan hebben wij goed nieuws voor u.

Met trots kunnen we zeggen dat Qlip recentelijk geaccrediteerd is voor meerdere onderzoeksparameters in zuivelalternatieven. Dit betreft vet, vocht, stikstof, berekening van het eiwitgehalte, chloride en de elementen natrium, kalium, calcium, fosfor, zink, koper, ijzer, mangaan en magnesium. U kunt dit terugvinden op onze scope bij de RVA.

Qlip heeft al jarenlang ervaring met analyses in zuivelproducten en heeft betrouwbaarheid van haar analyses hoog in het vaandel staan. Gezien de marktontwikkeling van plantaardige zuivelalternatieven is er hard gewerkt om vast te stellen of onze zuivelanalyses ook geschikt zijn voor plantaardige alternatieven met als doel om klanten ook voor deze producten van betrouwbare resultaten te kunnen voorzien.

Momenteel wordt er hard gewerkt om ook een aantal microbiologische analyses zoals bijvoorbeeld Listeria monocytogenes en Salmonella onder accreditatie te kunnen uitvoeren in plantaardige alternatieven voor zuivel. De verwachting is dat dit in de loop van dit jaar wordt afgerond. Deze analyses kunnen wij nu al voor u volgens de juiste normen en procedures verrichten. De (nog te behalen) accreditatie geeft u als producent de zekerheid dat onze werkwijze door de onafhankelijke Raad van Accreditatie is beoordeeld en goed bevonden.

Kortom, Qlip heeft de analyses in huis om uw plantaardige zuivelalternatieven te onderzoeken. Hiermee kunt u de kwaliteit van uw product borgen, uw producten verder ontwikkelen en de juiste informatie verkrijgen voor een correcte etikettering.