04 maart 2022

– persbericht –

MLZ Holding B.V., de moederorganisatie van Qlip B.V., heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 een meerderheidsbelang verkregen in Bactoforce International A/S. Dit inspectie bedrijf van Deense origine is Europees marktleider bij het inspecteren van processing equipment in de liquid food sector. Met dochterondernemingen in acht landen zorgt de nieuwe zuster van Qlip voor een forse uitbreiding van de inspectie diensten en daarmee ook voor een versnelling van de internationale groeistrategie van Qlip.

In het Deense Kolding werden op 1 maart jl. de transactiedocumenten voor de acquisitie van de aandelen van Bactoforce getekend.

Bactoforce International is een onafhankelijk inspectiebedrijf dat unieke inspecties uitvoert in roestvrij stalen silo’s, tanks, warmtewisselaars en pijpleidingen van de voedselverwerkende industrie. Daarbij ligt de focus op de liquid food sector: zuivel, bier, frisdrank, ingrediënten.

De overname van Bactoforce International past binnen de missie en groeistrategie van MLZ Holding en Qlip. Directeur Jan Bobbink hierover: “Door het meerderheidsbelang in Bactoforce International wordt met name onze kernactiviteit Audits, Inspecties & Certificering in de internationale zuivelketen flink uitgebreid. Daarnaast krijgt Qlip toegang tot nieuwe interessante liquid food sectoren buiten de zuivel. Verder ontstaan er synergievoordelen tussen beide organisaties op het gebied van administratie, human resources, productontwikkeling, sales en marketing“.