30 september 2021

Met trots kunnen wij u mededelen dat op 4 oktober 2021 de nieuwe voorbewerkingsruimte in gebruik wordt genomen in het Qlip zuivellaboratorium. Deze zogeheten High Care Area wordt gebruikt ten behoeve van de monstervoorbewerking voor microbiologische analyses in poedervormige zuivelproducten, zoals zuigelingenvoeding. In deze ruimte worden zeer strenge procedures gehanteerd qua werkwijze, routing, ontsmetting van monsterverpakking, schoonmaak en desinfectie. Deze ruimte wordt dan ook, naast de desinfectie met desinfectiemiddelen, gedurende de dag ontsmet met behulp van ultraviolet licht (UV-licht) en ozon. Voordat de monsters de voorbewerkingsruimte binnen komen, staan deze in doorgeefkasten waarin ook UV-licht en ozon wordt toegepast.

Naast de High Care Area heeft Qlip nog een aantal extra maatregelen genomen om het gehele proces binnen het laboratorium aan de hoogste hygiëne standaarden te laten voldoen. Dit betreft onder andere:

  • Aparte monsterontvangst kast met UV licht;
  • Optimalisatie van de routing van de monsters van binnenkomst tot analyseresultaat;
  • Diverse extra momenten voor desinfectie van monsternamematerialen, verpakkingsmaterialen en karren.

Qlip heeft hierin geïnvesteerd om als vooruitstrevend laboratorium te voldoen aan de hoogste hygiëne standaarden. Hiermee is Qlip het eerste commerciële laboratorium met een dergelijke High Care Area voor de monstervoorbewerking t.b.v. microbiologische analyses in poedervormige zuivelproducten.

Het gehele proces van monsterbehandeling en inwegen is getoetst door een externe werkgroep en heeft geconcludeerd dat het hele proces volledig is geborgd en voldoet aan alle eisen van hygiënisch werken.

De ingebruikname van de High Care Area en de aangescherpte procedure heeft geen invloed op de doorlooptijden van de analyses. Voor monsters die via de High Care Area voorbewerkt moeten worden kunt u alleen microbiologische analyses aanvragen. Daarnaast zal de aanvraag en de rapportage van analyseresultaten op de dezelfde wijze verlopen. Indien uw monsters zijn voorbewerkt in de High Care Area ziet u dat terug op uw rapportage.

De nieuwe High Care Area en de aangescherpte procedures stellen ons in staat om u nog beter van dienst te zijn om u betrouwbare analyseresultaten te verstrekken. Een overzicht van de matrices en analyses waarvoor de High Care Area gebruikt gaat worden, kunt u hier bekijken.

Mocht u vragen hebben over de nieuwe High Care Area, neemt u dan contact op met de afdeling Sales 088-7547199 of sales@qlip.nl.