15 maart 2021

Melkveehouders kunnen vanaf 15 maart hun informatie over melkleveranties, melkkwaliteit en uitbetaling op een geheel vernieuwde versie van Z-net bekijken. De laatste maanden is door het Milk Competence Center (MCC), dat sinds 2017 onderdeel uitmaakt van Qlip B.V., hard gewerkt aan de nieuwe versie van Z-net. Z-net heeft een geheel nieuwe look en feel afgestemd op de kleurstelling van de desbetreffende zuivelonderneming. Daarnaast is het platform nog completer in de informatievoorziening en vriendelijker in gebruik.

Z-net is het digitale platform voor zuivelondernemingen en haar leden / leveranciers waar alle informatie over hun melkleveranties, melkkwaliteit en uitbetaling terug te vinden zijn. Naast inzage in de melkleveranties en kwaliteitsgegevens, bevat het online platform ook alle actuele bedrijfsstatussen, digitale weidegangkalender, online trainingen en is het op Z-net mogelijk om extra onderzoeken in leverantiemonsters aan te vragen. Z-net wordt sinds 2005 gebruikt door ongeveer 40 verschillende zuivelondernemingen en ruim 7.500 veehouders met melkkoeien, melkgeiten en/of melkschapen in Nederland en België.

Het nieuwe Z-net is, mede op basis van de wensen en behoeftes van de zuivelondernemingen, in dezelfde lijn ontwikkeld als de Z-net app, zoals in 2020 is geïntroduceerd. De Z-net app wordt door een grote groep melkveehouders dagelijks gebruikt.

Verbeteringen Z-net

Naast de look & feel die is afgestemd op de kleurstellingen van de desbetreffende zuivelonderneming, bevat Z-net de volgende verbeteringen:

  • een vernieuwd overzichtelijk dashboard;
  • een snelstart functie om snel info op te vragen;
  • een overzicht van alle algemene documenten (eventuele nieuwsberichten, toelichtingen en voorwaarden/regelingen);
  • een menu item voor ‘Bedrijfsstatussen’ (incl. een totaal overzicht van status machtigingen, ontvangen brieven en de statussen).

De vernieuwde versie van Z-net is automatisch beschikbaar voor alle gebruikers.