05 november 2020

We zijn constant bezig met het verbeteren van ons klantenportaal Q-portal. Deze week is er weer een update van Q-portal beschikbaar gekomen. Het is nu mogelijk om bestaande sjablonen aan te passen. Ook wordt er nu bij alle analyses de benodigde monsterhoeveelheid getoond ten behoeve van de uitvoering van de betreffende analyses. Tevens wordt er bij onverenigbare analyses een melding gegeven dat er een extra monstereenheid ingestuurd moet worden.

Verder is er een nieuwssectie, met relevante artikelen over Q-portal en chemische en microbiologische analyses, toegevoegd aan de hoofdpagina.

Aanpassen sjablonen

Om de invoer van terugkerende opdrachten van te analyseren monsters te vereenvoudigen, is het mogelijk om sjablonen aan te maken in Q-portal. Door de update is vanaf nu ook mogelijk om sjablonen aan te passen. Mocht u een wijziging willen doorvoeren in een sjabloon, dan kunt u het huidige sjabloon op een simpele manier wijzigingen. Ga via “Mijn Sjablonen” naar het te wijzigen sjabloon. Via het pennetje kunt u het sjabloon aanpassen.

Benodigde monsterhoeveelheid

De tweede verbetering is de vermelding van de benodigde monsterhoeveelheid. Bij de selectie van de gewenste analyses kunt u, door te klikken op de “i”, informatie vinden over de benodigde monsterhoeveelheid. Tevens wordt hier aangegeven welke methode gebruikt wordt voor de analyse en of de methode is geaccrediteerd.

De volgende update voor Q-portal staat gepland voor eind januari 2021. Deze update zal gericht zijn op de informatiebeveiliging. Hierdoor zal u uw wachtwoord na deze update moeten vernieuwen. We zullen u hierover ter zijner tijd verder informeren.

Indien u vragen heeft over Q-portal, kunt u contact opnemen met de afdeling Sales (088-7547199)