04 mei 2020

Op het moment dat de melk wordt opgehaald bij een melkveehouder, wordt er tevens een melkmonster genomen. Dit monster wordt onderzocht op het laboratorium. Een melkveehouder wil natuurlijk zo snel mogelijk het resultaat zien van de hoeveelheid melk en de kwaliteit en samenstelling van de melk. Al deze informatie is al jaren te vinden op het digitale platform Z-net. Ook de mobiele applicatie van dit platform (Z-mob) wordt al door vele zuivelondernemingen en melkveehouders gebruikt. Het Milk Compentence Center (MCC), dat sinds 2017 onderdeel uitmaakt van Qlip B.V., heeft met behulp van input van gebruikers hard gewerkt aan een nieuwe versie van de Z-net app. De vernieuwde app bevat meer functionaliteiten, verbeterde onderdelen en het gebruik van de app is vriendelijker. Verder valt de nieuwe app volledig in het beheer van het MCC en zal ook volledig worden ondersteund door de MCC helpdesk.

Nieuwe functionaliteiten:

  • Een overzicht van uw bedrijfsstatussen, o.a. dierziekten en kalfOK etc.
  • Duidelijke meldingen op basis van melkkwaliteit
  • Grafische weergave van uw melkleveranties & -kwaliteit
  • Verbeterde digitale weidegangkalender
  • Eenvoudig inloggen met een zelfgekozen pincode
  • Logo en kleurstelling in stijl van de zuivelonderneming

Installatie en gebruik

De app is vanaf nu te downloaden in de Play Store en in de App Store. Bij de gebruikers die de oude Z-mob app reeds geïnstalleerd hebben op hun telefoon en het automatisch updaten van apps aan hebben staan, zal de app automatisch geüpdatet worden naar de vernieuwde versie. Gebruikers die het automatisch updaten niet hebben ingesteld, kunnen de app bijwerken in de Play Store of App Store. De eerste keer dat de nieuwe app gebruikt wordt, moet opnieuw ingelogd worden met het Z-net gebruikersnaam en wachtwoord. Mocht het uw wachtwoord vergeten zijn, dan kunt u hier uw wachtwoord opvragen.

Om een goed beeld te krijgen van hoe de nieuwe app eruit ziet en werkt, is een demo video en handleiding beschikbaar. Mocht u desondanks vragen hebben over het gebruik van de vernieuwde app of de Z-net app in het algemeen, neem dan gerust contact op met het Milk Competence Center.

Alle communicatie omtrent de lancering van de nieuwe Z-net app is hieronder te vinden:

Vooraankondiging Z-net App

Aanvullende informatie Z-net App

Demo video

Handleiding