16 augustus 2019

Qlip en B&M zetten de samenwerking van het vervoer van melkmonsters voort. De goede wederzijdse relatie en structurele samenwerking is bevestigd middels een langjarige vervoersovereenkomst. B&M vervoert al bijna 15 jaar naar volle tevredenheid van Qlip tweemaal daags melkmonsters vanaf diverse zuivelverwerkingslocaties door heel Nederland en een deel van België naar het zuivellaboratorium van Qlip in Zutphen. Het gekoelde vervoer van jaarlijks ruim 2 miljoen tankmelkmonsters is een belangrijke schakel in het proces van uitbetaling en kwaliteitsbewaking van Nederlandse melk. De monsters worden genomen zodra de melktankauto bij de veehouder de melk ophaalt. De melkmonsters worden, op dezelfde dag van ontvangst, geanalyseerd op samenstelling en kwaliteit. Mede op basis van deze resultaten wordt de uitbetaling van melk door de zuivelonderneming aan de veehouder bepaald.